Franse Gruyere heeft 47% tot 52% vet en wordt minimaal vier maanden gerijpt. De kaas is licht nootachtig met een heel licht zoutig accent en is zoeter dan Zwitserse Gruyère.
{{item.Description}}
Specificaties
Productomschrijving
Proef maar eens een plakje Franse Gruyère met Zwitserse Gruyère met stokbrood, zoals ik heb gedaan, en het verschil is meteen duidelijk. De smaak wordt voller naarmate de kaas ouder wordt. De kleur van de korst varieert van lichtoranje tot bruin en wordt donkerder naarmate de kaas langer rijpt. Zwitserse gruyère heeft geen gaatjes (de beroemde kaas met alle gaatjes is Emmentaler), terwijl Franse Gruyère wel een aantal gaatjes heeft. De gaten van de Franse Gruyère maken officieel deel uit van de kaas en kunnen in grootte variëren van een erwt tot een kers. Franse Gruyere IGP wordt geproduceerd in de departementen Doubs, Haute-Saône, Savoie en Haute-Savoie die grenzen aan Zwitserland.